Website ontwerpen

gratis een website ontwerpenWil je gratis een website ontwerpen? Dan kunnen deze tips van belang zijn.

Voorbereiding website ontwerpen

Bedenk voordat je begint met een website ontwerpen een onderwerp voor de site, waar je genoeg vanaf weet. Gebruik bij het website ontwerpen een sitebuilder, een programma waarin je je site ontwerpt. Als je al gevorderd bent met een website ontwerpen, kun je voor de sitebuilder HTML kiezen. Voor de beginnende websitebouwer kun je het beste WYSIWYG what you see is what you get gebruiken, hierin bewerk je je site immers zoals bijvoorbeeld in Word, waar je direct het eindresultaat ziet.

Na het website ontwerpen

Het is zover, het website ontwerpen heeft een prachtig resultaat geleverd wat je met de wereld wilt delen. Om dit de kunnen doen, moet je webruimte hebben zodat je site een plaats heeft om op te staan. Daarnaast heb je een domeinnaam nodig, zodat bezoekers dit kunnen intikken in de adresbalk van hun browser.

Je site staat nu echter nog steeds niet online. Om dit gratis te doen gebruik je een apart FTPprogramma, zoals Filezilla. Dit programma werkt zoals het programma van een webbuilder: je moet een username en paswoord geven, zodat je vervolgend de mappen van je website kan overzetten op het internet.

Bezoekers trekken

De grootste beloning van al het harde werk dat een website ontwerpen met zich meebrengt is toch wel een groot bezoekersaantal. Meld je kersverse website daarom aan door de URL toe te voegen bij grote zoekmachines, zodat deze je kunnen vinden. Binnen een paar dagen of weken kom je dan tussen de zoekresultaten te staan.
Om een hogere positie in de zoekmachines te veroveren kun je ervoor zorgen dat andere websites naar de jouwe linken. Dit kun je voor elkaar krijgen door de webbeheerders vriendelijk te benaderen of voor te stellen om op jouw site terug te linken naar hen.