Website laten maken

website laten makenWie een boodschap wil uitdragen, kan niet meer om het internet heen. Een eigen website biedt de mogelijkheid tot snelle communicatie met de doelgroep(en). Dat wilt u ook, maar hoe pakt u dat aan als u niet zelf bedreven bent in website maken. Dat is in de eerste plaats afhankelijk van het doel dat u via een eigen website wilt bereiken. Hoe duidelijker u dat weet, hoe meer plezier u later hebt van uw eigen website. De boodschap is van u. De uitvoering van de website kunt u uitbesteden aan deskundigen die u vanuit hun creatieve en technische kennis kunnen adviseren.

Planmatig werken

Aan de basis van een goede website maken ligt altijd een plan. De bezoeker van uw website moet immers snel kunnen zien wie u bent en wat u te bieden hebt. Bij het maken van uw plan begint u dan ook met een korte omschrijving van wie u bent. Hoe beter u dat kunt omschrijven, hoe gemakkelijker een webdesigner het heeft. Verzendt u boeketten via internet dan verwacht u een website met kleur en smaak. Zou u zo’n website als accountant hebben, dan klopt er iets niet met de uitstraling.
In uw plan omschrijft u vervolgens uw doel en de doelgroepen die u wilt bereiken. Met deze drie onderwerpen op papier kunt u een website maken of een website laten maken. Het is maar net hoe bedreven u bent in het website maken.

Techniek erachter

Eenmanszaken en kleinere ondernemingen gebruiken een website nog al eens als visitekaartje. Niet minder, maar ook niet meer. De website wordt niet aangepast aan de actualiteit, biedt de bezoeker van de site geen speciale mogelijkheid om snel contact te maken en heeft geen webshop. Zo’n website maken is met de software die op internet wordt aangeboden voor iemand met weinig ervaring nog wel te doen. Toch is het effect van zo’n website gering. Ga eens surfen en kijk hoe de concurrentie zich aanbiedt. U gaat niet imiteren, maar leren. Onthoud de sterke punten maar kijk ook of u iets mist. Een website laten maken doet u het beste met een compleet verlanglijstje.

Effectief

Op uw verlanglijstje voor een website laten maken zou kunnen staan dat u binnen uw organisatie minder tlefonische handelingen wilt. Producten, diensten en informatiemateriaal kunnen heel eenvoudig via internet besteld worden. U wilt een archief, een database of uw omzet verhogen via een webshop. Dat hoeft evenmin moeilijk te zijn. Een webshop kan ook de werkdruk in uw organisatie verlichten. Er zijn complexe systemen, die het hele leveringsproces automatisch afwerken. Tot en met het bijhouden van uw voorraden en het printen van de factuur.

Afspraken maken

Bij het uitbesteden van website maken, is het van belang dat u op de juiste momenten wordt betrokken bij het bouwproces. Accepteert u het eerste basisontwerp, dan kan de webdesigner aan de slag. Maak afspraken over de volgende momenten waarop u kunt zien welke kant het op gaat met het website maken. Stel in overleg de deadline vast. Dan weet u wanneer uw website klaar is voor implementatie. Dat is uw goed recht. Wij gebruiken sinds 2004 kennis van het Hengelose bedrijf Webton als het gaat om het laten maken van een website.