Nog nooit gehoord van linkbuilding

Ik heb al jaar en dag een bedrijf wat goed loopt. Er is veel tijd in gestoken om mijn bedrijf een succes te maken en daar zijn we dan ook heel trots op. Ik heb ook al jaren een website die meer mensen zou moeten trekken richting mijn bedrijf. Er is veel tijd en energie in mijn website gaan zitten. Ik heb een expert aangetrokken die mijn website heeft gebouwd, echt een pronkstuk al zeg ik het zelf. Mijn bedrijf moet op veel facetten het best scoren en zo moet het ook zijn met de zoekmachines. Ik ging er vanuit dat ik met deze expert er ook wel voor het gezorgd dat ik bovenaan zou staan bij Google of iets dergelijks, maar deze droom was ongegrond. De keywords waren goed en mijn site was goed opgebouwd. Nog steeds stond ik op pagina twee of soms zelfs drie van de zoekmachine. Op deze manier zou ik nooit de potentiƫle nieuwe klanten kunnen bereiken. Ik kijk namelijk zelf nooit verder dan de eerste drie uitkomsten van mijn zoekopdracht. Ik ging hier en daar wat vragen en er kwam mij steeds vaker een raar woord ten gehore. Mijn linkbuilding zou niet op orde zijn en zo kom je nooit bovenaan een zoekmachine. Ik had hier werkelijk nog nooit van gehoord. Linkbuilding was een woord wat hij vast zelf had bedacht, dacht ik nog. Totdat ik een specialist ging vragen hoe het nou precies zit met de zoekmachines. Deze specialist ging mijn site helemaal ontleden en kwam tot de volgende conclusies:

  • de website heeft goede keywords
  • de website heeft een prima structuur
  • de titels zijn ook op orde

Ik keek al trots naar de specialist, maar deze verbaasde zich over een aspect. Hij zei dat ik niets deed met linkbuilding en dan kom je nergens. Wat ik op orde heb is nog maar de helft van goed scoren bij een zoekmachine. Dat linkbuilding klinkt super mooi, maar hoe zorg ik ervoor dat zoiets op orde is. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord. Voor mijn gevoel zou ik dit nooit voor elkaar krijgen, maar ik moest bovenaan staan bij de zoekmachines. Ik heb actie ondernomen en informatie ingewonnen.

Linkbuilding in het kort

Na deze teleurstelling moest ik gelijk aan de bak, want ik zou die linkbuilding op orde moeten krijgen voor mijn website. Ik heb me laten vertellen dat linkbuilding bestaat uit teksten die op andere sites staan en die op mijn bedrijf zouden moeten slaan. Men noemt dit soort teksten backlinks. In deze teksten staan keywords een aantal keer en zo verbindt Google deze keywords aan mijn website. Op deze manier kom je bovenaan te staan bij de zoekmachine op het internet. Mijn doel moest gehaald worden en noem daarom een aantal feiten over een hoge positie op bij een zoekmachine:

  • 1 op de 2 internetbezoekers klikt op de eerste uitkomst van een zoekmachine
  • op de eerste pagina staan meer resultaten die ook wel hits krijgen, maar bijna niemand zal naar de tweede pagina gaan
  • mijn website is gebouwd om nieuwe klanten te werven, daarom is een hoge positie enorm belangrijk

Er is duidelijk gemaakt dat ik mijn doel wil bereiken en dat daarom linkbuilding ook heel belangrijk is voor mijn website. Er zijn bedrijven die teksten kunnen schrijven, zodat mijn website hoog gaat scoren bij de zoekmachines. Het schrijven van deze teksten komt precies, want wanneer Google denkt dat er teveel wordt geschreven dan krijg je een soort van waarschuwing. Ik geef een keyword die de schrijver een aantal keer laat voorkomen in een tekst. Ongelooflijk dat het zo werkt en dat mijn eigen goede website niet voldoende is, maar ja. Ik heb linkbuilding nu al een tijdje op laten bouwen door een specialistisch bedrijf en dit loopt als een trein. Het kost een beetje, maar je krijgt er uiteindelijk enorm veel voor terug. Linkbuilding heeft mijn website, en bedrijf, de boost gegeven die ik wilde.

Eindelijk bovenaan

Ik weet het nog goed. Het was een mooie zomeravond en mijn vrouw pakte een ijskoud biertje voor mij. Daar was ik wel aan toe na een harde dag werken. Mijn vrouw begon over dat linkbuilding en of dat al een beetje geholpen had. Mijn vrouw was redelijk cynisch over linkbuilding, omdat ze er nog nooit van gehoord had. Ze zei dat ik er ingeluisd was en dat het oplichters waren. Zelfverzekerd ging ik dit keer niet de discussie aan, maar wilde wel eens zien of het vele werk wat opgeleverd had. Linkbuilding zou mijn website een betere positie geven. Ik liet mijn vrouw een zoekwoord intypen wat met mijn branche te maken heeft. Ze klikte op enter en moest even knipperen met mijn ogen. Er was mij niet bekend dat ik zo blij zou worden van een hoge positie bij Google. Het gaf een ongelooflijke kick en mijn vrouw was ook enthousiast. Sporters hebben het wel eens over de weg naar de top. Ik kan u verzekeren dat dit volgens mij hetzelfde voelde. Een weg met pieken en dalen en onbekende fases. Linkbuilding was een woord waar ik vorig jaar nog nooit iets van gehoord had en nu blijkt dat dit hetgeen was wat nog op orde moest. Een goede website is de helft. De andere helft wordt aangevuld door deze linkbuilding. Deze dag zal ik nooit vergeten.